horsesandheelers.blogg.se

En vardagsblogg om livet på Kärra gård, våra hundar, hästar, hästuppfödning och övriga av gårdens djur. Jag skriver om det jag brinner för nämligen djur och gårdsliv.

Som jag känner igen mig!

Publicerad 2016-01-28 09:45:08 i Allmänt,

Detta är verkligen en beskrivning av mig. Haha. Så om någon undrar hur jag fungerar så finns manualen här. ;)
 
Jag har ju fått förklaringar till så många saker efter att jag har gjort mina iq-tester. Man är lite annorlunda när man har ett iq på 140. På gott och på ont.
 
Denna text är dessvärre direktöversatt från norska så grammatiken är väl sådär. :)
 

Det säkraste märket av en intelligent människa är att du vet att detta är en intelligent människa när du träffar det - förutsatt att du är intelligent själv. Personer med hög IQ upptäcker varandra, verkar det nästan som om de kan "lukta" varandra för miles runt. Denna effekt verkar ofta innan de blir medvetna om det, men någon berätta att från barndomen har kunnat "lukta" sig till bästa vänner med lika hög IQ - trots att det i grund och botten var inget som tyder på att borde ha något gemensamt.

Fåglar av en fjäder flockas tillsammans: Påfallande ofta har vi berättelser från par där båda har haft problem relaterade till att vara mycket intelligent. Andra gånger hör vi av intelligenta människor som har provat det ena eller det andra, och antingen gett upp eller äntligen hittat en av samma typ. Få avgå och sluta med en person som inte är på samma nivå, men ändå ge viss utmaning. Det är slående ofta när intelligenta människor offentliga makar är klart att dessa också har alla eller många av de tecken på hög intelligens.

Kan hantera mycket information: Styrkan mycket intelligenta människor på arbetsplatsen är inte nödvändigtvis förknippas med stor teoretisk förståelse. Långt mer katakteristisk förmåga att hantera stora mängder information. De kan länka olika information från olika källor, plocka ut intressant information ur stora tabeller / databaser, och ser samband i till synes mycket komplexa och kaotiska förhållanden. Den tilenger ofta stora mängder kunskap och vet hur man hämtar den rätta kunskapen. Många dataexperter kommer i denna kategori.

Sponge Effekt: Sponge effekt är ofta det mest spännande inslag, även om många med lägre IQ kan uppfatta denna egeneskapen så enerverande. (Professor, nerd, etc.) Effekten visar genom i ett mycket stort område av intresse, och mycket stor kunskap inom många områden - ofta med stor vilja att dela kunskap med andra. All ränta, åtminstone nästan. I perioder av insamling av information, eller nedsänkt i hobbies som har kunskapsintensiv. Du har gjort listor över kungliga leden, lärde alla huvudstäder i världen, plugga alla konstellationer och 25 stora stjärnor, eller ingående i astronomi, dinosaurier, filosofi, psykologi, spelade av att lära lite om många språk och gjort avancerade datorprogram. Många har samlat frimärken, kort fotboll, mynt, stenar, etc., och vet exakt vad var och en är, var du fick det ifrån och vad det är värt. Det är ofta korsord lösare, och brinner för tävlingsprogram, trivia kolumner, uppslagsverk, almanackor och atlaser. Men inte alla har den förmågan, händer det att det är socialiserade bort, särskilt hos flickor.

Lärande snabbt: På jobbet, ändra de ofta i system snabbt och de är även förvånad andra som "inte förstår något så enkelt." De tacklas övergången till uppgifter mycket lätt (även om de kanske fruktande förväg), och förstår inte alla klagomål över svårbegripliga frågeformulär. Nya rutiner är inte ett problem, med undantag för eventuella problem som orsakas av att de oorganiserade är.

Ofta weirdoes: Många uppfattas som konstigt eller ensamvargar. I gengäld, många uppfattar intelligens "normala" människor som ointressant, och julfester och fester ungdomar ofta uppfattas som bullrig och tråkig. En person sa att "Livet är för kort för att slösa tid på människor som har något att berätta." Många människor med hög IQ kommer att förstå vad som menas. Många trivs i denna situation med en liten men eng cirkel, och många kan utvecklas för att vara stora delar av livet mer eller mindre ensam. Andra känner förlusten, i synnerhet en som kan bli störd av att man aldrig ser en potentiell livskamrat.

Envishet: Åsikter som tydligt anges ofta bygger på förståelse. I sådana fall hjälper det inte att tala om för dem att de har fel, måste de förstå det själv. Att försöka köra dem är meningslöst. Denna oförsonlighet är inte trots, menar de inte motsatsen till vad du säger, men följer sina egna övertygelser. Om de argument som har kommit upp i en diskussion har varit tålig, kan det få dem att ändra ståndpunkt i efterhand - men sällan under diskussionen. Å andra sidan, den snabbt föränderliga åsikter i frågor där de är medvetna om att yttrandet är baserat på antaganden, och om den är klar informason visar att tokfeil.

Politisk felaktigheten: Kravet att allt måste vara logisk och begriplig inkluderar moral och etik. Politik som verkar obegripligt eller ologiskt, ofta ifrågasätts eller ens avvisas. Den känsla av ärlighet, rättvisa och jämlikhet kan vara mycket stark, men du kan ha problem att ta itu med och ändå förstå människors förståelse av religiösa, moraliska och politiska tabun. Det verkar det inte så farligt att svära, men försummar andras intressen. De kanske vill gå på laglig abort, men samtidigt förklarar att de aldrig hade haft en abort själv. Ofta har de en väldigt avslappnad attityd till kroppen och könet. I diskussionerna, ifrågasätta de ofta de påståenden som uppenbarligen överens om mycket, eller de kan försvara invändningar, och därför lätt hamna misstänkt för avvikelse och även extrema åsikter i vissa frågor. Vissa är upprörda av konsensus och söka medvetna vyer i strid med detta avtal.

Humor: Intelligent ofta har en stor - ibland övernitiska - humor. De leker med språket och idéer, poesi, regler och skämt. Ofta är de inte ens intresserade av andras humor, eftersom de ofta uppfattas som alltför förutsägbar. I gengäld, upptäcker de att vad de tjänar inte förstås. I ett försök att göra en punkt, överraskande, kan man anta överdriven uppskattning eller för snabb uppfattning om sin publik, och därför hamnar de gör historien helt meningslöst för publiken.

Skapande: Extremt kreativitet är tecken på en hög grad av intelligens. Detta innefattar såväl konstnärlig kreativitet, men också kreativitet för att hitta nya lösningar på problem, och möjligheten att länka informationen för att hitta nya kontakter. Förmodligen alla duktiga skribenter mycket intelligenta. Men långt ifrån alla mycket intelligent är väldigt kreativ.

Stor Aktivitetsnivå: Många mycket intelligent är väldigt aktiv, nästan hyperaktiv. För vissa misstankar om ADHD vara slående, eftersom denna aktivitet kombineras ofta med en tendens att falla i sina egna tankar, och att spåra ur samtalen. Sådana människor kan utvecklas till några av de mest färgstarka människor du kan tänka dig, men de kan också vara ansträngande för sin omgivning. Många mycket intelligenta har väldigt lite sömnbehov, men det är osäkert om det finns något orsakssamband här.

Square tänkande: Mycket intelligent vill ordna saker symmerisk och systematiskt, rita och klottra är ofta avancerad symmetrisk. Vissa syftar till helt onödiga detaljer i andra, andra städa upp hyllorna om varorna är skev. Detta är vanligtvis inte något manisk i detta, men de vill göra detta och kan konstatera att, ja, varför inte?

Extremt ärlig och öppen: mycket intelligenta människor kan vara mycket ärlig och öppen, och kan mycket ont genom att inte trodde när de avslöjar ärliga avsikter och uppriktighet. Inte alla upplever det mest intelligenta sättet. Eftersom öppenhet gör en så sårbar, många intelligenta tveksamma till att visa sitt inre till människor som de uppfattar som jämlikar. Men du är på samma nivå, och om du vågar öppna upp, kan du bli förvånad över hur mycket de är beredda att berätta. Kanske har de insett att de inte kan lura sig själva, och sedan drar de slutsatsen kan vara att de inte har möjlighet att lura andra, åtminstone inte i samma sekund nivå?

Uppfattar politiker intel tion enterit: Eftersom de flesta människor är frustrerade över vad politiker kan hitta att säga, men orsaken till frustration är ofta skiljer sig från många andra. De ser att många politiker är väldigt intelligent, även om de ofta talar om saker som de inte känner. Det kan reagera på de förenklingar, särskilt de komplexa relationer bli förlöjligad, eftersom politikerna vet att detta går hem med många. Men inte med intelligenta. För många kommer detta att vara en oärlighet som görs för att övervinna ett resultat som är ologiskt, men det kan ge popularitet.

Källa: ntnu.no

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nina Nilsson

Nina heter jag som har den här bloggen. Jag bor med min sambo Rickard på en liten gård i södra Skåne. Vi föder upp hopphästar i liten skala och har ett brinnande intresse för våra hundar, två Lancashire heelers vid namn Hillstars All Inclusive "Siv" och Mirox Bonheur le Beau "Seke".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela